Stallrenovering

Dags att renovera stall?

Stallet är hästarnas hem och därför är det otroligt viktigt att göra det så trivsamt som möjligt. Att ha ett trivsamt stall är inte bara bra för djuren utan även för personalen som jobbar där. Med åren så utsätts stallet för slitage och kan behöva en ordentlig renovering. Att renovera stall är inte alltid en lätt uppgift och det är mycket man ska ha i åtanke för att det ska bli bra. Men det kan också vara riktigt kul då man får designa det precis som man vill. Du har helt fria händer att utforma stallet så att det passar dina och dina hästars behov och det finns ingen brist på valmöjligheter hos oss på Myrby.

Ta hjälp av oss för stallrenovering

Det är mycket man ska tänka på och många val som ska göras oavsett om det gäller material till hästboxar, golv eller andra stalltillbehör. Vi förstår om det kan kännas överväldigande, men oroa dig inte. Vi är experter när det gäller att renovera stall och har mycket erfarenhet inom området och hjälper dig gärna. Hos oss hittar du allt du behöver för att förvandla ditt stall till en trivsam och hemtrevlig miljö för både djur och personal. Om du har frågor eller funderingar eller kanske behöver hjälp att komma igång att planera en stallrenovering så tveka inte att kontakta oss!

Vad bör man tänka på vid en stallrenovering?

När man ska renovera ett stall så finns det mycket att tänka på. Det är också viktigt att ha kostnaden i åtanke så att man avsätter rätt budget för att det ska bli så bra och trivsamt som möjligt för både djur och personal. Några viktiga saker att tänka på vid en stallrenovering är:

Underhåll: Ett stall behöver ständigt underhållas då det ständigt utsätts för slitage. Därför är det viktigt att tänka på vilket material man använder och ha i åtanke att det kommer att kosta tid och pengar att underhålla i framtiden. Ett exempel på detta är träplank som lätt blir repigt och drar åt sig fukt vilket kan göra det betydligt svårare att göra rent. Ett alternativ skulle därför kunna vara plast som är betydligt enklare att rengöra och inte behöver målas eller oljas som trä.

Trivsel: Att göra stallen hemtrevligt gör att både djuren och personalen kommer att trivas bättre och är en viktig faktor att ha i åtanke när man ska renovera stall. Det finns mycket man kan göra för att göra ett stall mer hemtrevligt som t.ex val av material och färgsättning. Men det är också viktigt att tänka på om det finns möjlighet att underlätta arbetet för personalen med en smidigare design.

Kostnad: Priset på en stallrenovering kan variera otroligt mycket och det gäller att i planeringsstadiet avsätta en rimlig budget. Allt från valet av material till olika stalltillbehör kan påverka den slutliga kostanden väldigt mycket. Om du behöver hjälp att hitta kostnadseffektiva sätt att renovera stall på så är du varmt välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa dig med planeringen.

All search results