Bygga stall

Det är roligt att bygga stall!

Att få inreda ett helt nytt stall och planera designen och ett nytt hem för dina hästar är ett roligt arbete! Men ett stallbygge är inte heller ett lätt arbete som man ska ta lätt på utan det är mycket att tänka på för att både personal och djur ska trivas i stallet. Men oroa dig inte, vi är experter på allt som har med stall att göra och ser till att du får den hjälp du behöver för att komma igång! Du hittar även det mesta av det du behöver för att bygga stall i vårt sortiment, men om det är något specifikt du önskar så får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig!

Att tänka på inför ett stallbygge

Det finns en hel del att tänka på när du ska bygga stall. Det gäller både nya stallbyggnationer och om man vill bygga om ett gammalt djurstall, tex en ladugård, till häststall. Det är viktigt att först bedöma om det gamla stallet är lämpligt för ombyggnad. I många fall är det bättre och billigare att bygga helt nytt. Följande bör du ha med i planeringen:

 

 1. Har förprövningar ansökts?
 2. Vilka delar ska vara värmeisolerad eller oisolerad stallbyggnad.
 3. Har du godkända, portar, dörrar och fönster.
 4. Har du räknat utrymme för foder och strömedel?

Om stallinredning

När man ska bygga stall och har kommit till delen där man ska inreda så gäller det att välja och utforma inredningen med omsorg. En bra utgångspunkt kan vara att tänka på val av; skjutdörrar eller slagdörrar, materialval, färg och fina tillbehör.

 1. Vilka fronter passar ert stall och era hästar?
 2. Vilka mellanväggar behöver ni?
 3. Vilken fyllning ska boxarna ha? Välj mellan Gran, Plast och Bambu hos oss.
 4. Välj mellan galvat och pulverlackerat stål i valfri RAL färg?
 5. Behövs det vattenkoppar eller hinkar?
 6. Vilka krubbor passar era hästar och anläggning bäst?
 7. Vilken ventilation krävs hos dig?
 8. Behöver ni nya dörrar och fönster?

Myrbys stallinredningar följer jordbruksverkets regler & lagar vilket gör att du kan vara säker på att ditt stall blir gjort på korrekt sätt när du använder produkter och tjänster från oss för ditt stallbygge.

Din egen design i 5 steg

En av de roligaste sakerna med att bygga stall är att du får välja själv hur designen ska se ut. Välj mellan höga eller låga boxfronter, få din egenstil och utforma ditt eget stall så det passar dina och dina hästars behov. Alla fronter och mellanväggar passar med varandra. Mixa och matcha.

1. Vad passar hästarna/stallet?

Vad har ni för takhöjd? Ska det vara höga eller låga fronter? Eller båda? Alla våra fronter är kompatibla med varandra. 

2. Design och stil

Vilken fyllnadsmassa är bäst? Bambu ger en lyxig känsla och är dessutom underhållsfri, Gran är billigare men kräver mer underhåll medan Plasten är lättskött, underhållsfri och dessutom 100% återvunnen. 

3. Stål

Välj mellan stålgrått galvat stål – slittåligt och underhållsfritt, eller välj valfri RAL färg till pulverlackering för att skapa din egen stil! 

4. Mellanväggar

Ska det vara kontaktgaller eller en helt tät vägg? Se alla mellanväggar här

 

5. Tillbehör

Önskas dekorbågar, dekorplanka eller vackra ventilationsgaller? Vattenkoppar och krubbor? Se flera olika tillbehör här!

All search results